Previous
Previous Product Image

Vitabiotics Osteocare x30 tablet

L 1,200.00
Next

Doppel Herz Glucosamine x40 capsule

L 1,800.00
Next Product Image

Doppel Herz Magnesium 400 + B Complex + Acid Folik x30 tablet

L 1,200.00

Add to Wishlist
Add to Wishlist

Description

Magneziumi është një mineral esencial të cilin trupi nuk mund ta prodhojë vetë. Gjithashtu ruajtja e sasive të magneziumit nga organizmi është e limituar. Ushqimet e përpunuara të cilat konsumohen gjerësisht sjellin shpeshherë nivele jo optimale të magneziumit në organizëm. Gjatë gatimit të ushqimit një pjesë e sasisë se magneziumit humbet.  Gjithashtu përdorimi i rregullt i alkolit sjell largim të magneziumit nga organizmi. Burime shumë të mira të magneziumit janë: perimet, leguminozet, peshku, mëlçia etj.

Magneziumi ndihmon në metabolizimin normal të energjisë dhe në founksionet normale të sistemit nervor dhe muskujve.

Vitamina B1 jep një ndihmë shtesë në funksionin normal të zemrës dhe së bashku me vitaminat B6 dhe B12 luan rol në mbarëvajtjen e funksioneve të sistemit nervor.

Vitaminat B6 dhe B12 kontribuojnë në funksionimin normal të qelizave të kuqe të gjakut, që mundësojnë transportin e oksigjenit në gjak. Gjithashtu ato kontribuojnë në funksionimin normal të sistemit imunitar i cili mund sidomos gjatë aktivitetit fizik ka nevojë për mbështetje.

Acidi folik luan rol në ndarjen normale të qelizave dhe në hematopoiesis (formimin e gjakut). Së bashku me vitaminat B6 dhe B12 ndihmon në metabolizmin e homocisteinës.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Doppel Herz Magnesium 400 + B Complex + Acid Folik x30 tablet”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping
Open chat
Hello 👋
How can we help you?